Haagsche Schil

Circulaire Innovatie in de Innovation Playground


We zijn hard op weg om met Haagsche Schil mooie nieuwe, lokale en duurzame producten te ontwikkelen op basis van organische grondstofstromen uit de stad. Dat doen we nu door bij bewoners snij-afval op te halen en te composteren op een composthoop.

Samen met de Innovation Playground van de Haagse Hogeschool starten we met een innovatie traject voor de nieuwe Haagsche Schillenboer. Dit traject is gericht op studenten van verschillende disciplines, maar iedereen kan meedoen.

Wat gaan we doen?

In een open innovation traject binnen de innovation playground werken we aan het versterken van Haagsche Schil. We noemen Haagsche Schil ‘de nieuwe schillenboer van Den Haag’. Maar eigenlijk zijn we een nieuwe ‘service-provider voor circulaire organische monostromen in de stad’. Geen traditionele kar met paard en een varkensboer, maar een netwerk van deelnemers in de stad die via een app met elkaar en Haagsche Schil verbonden is. Door middel van duurzame fiets-distributie van de Grondstoffenfiets wordt vraag en aanbod gekoppeld. De grondstof wordt in de wijk opgeslagen en verwerkt. Deze grondstof wordt vervolgens weer gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Hiermee levert Haagsche Schil producten voor iedereen die duurzame en groen wil leven.

We vragen jou om mee te werken aan het verbeteren van de service van Haagsche Schil. Dit kan op verschillende gebieden:

 • Het verbeteren van de communicatie
 • Het opzetten van nieuwe producten
 • Het maken van machines voor verwerking: composteren en vergisten
 • Het versterken van de business case
 • Het opzetten van een zero-waste lab in de buurt

HHS IP POSTER CALL 214x300

Aanmelden

We hebben twee momenten ingepland om elkaar te leren kennen en te brainstormen over het project. Kom naar de Innovation Playground van de Haagse Hogeschool op:

 • Maandag 23 april van 16 tot 18 uur
 • Maandag 30 april van 16:30 tot 18 uur

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Stuur een mailtje naar arn@urbanlink.nl


Connect

 • Instagram

Organisatie

 • Over Haagsche Schil
 • Veelgestelde vragen
 • Contact
 • Vacatures
 • Dashboard
 • Partners

© 2017-2018 Haagsche Schil - door urbanlink