Haagsche Schil

Zero waste lab amsterdam


In onze zoektocht naar de ontwikkeling van de nieuwe schillenboer voor Den Haag kwamen we al snel terecht bij een mooi project in Amsterdam: Zero Waste Lab.

HET ZERO WASTE LAB IS EEN PLEK IN DE BUURT VOOR HET INZAMELEN EN UPCYCLEN VAN GESCHEIDEN AFVAL Het Zero Waste Lab maakt het leuker en waardevoller om huishoudelijk afval te scheiden. Hoe? Als buurtbewoner kun jij je gescheiden afval bij het Zero Waste Lab inleveren in ruil voor waardemunten. Deze munten kun je bij je lokale ondernemers verzilveren, bijvoorbeeld voor een gratis kopje koffie, korting op je verse groenten, kleding of je nieuwe leesbril. Het ingeleverde afval wordt hergebruikt, gerecycled en geupcycled.zerowastelab.amsterdam

Het zerowaster lab amsterdam bevindt zich aan de Dappermarkt in Amsterdam Oost. Tijdens ons bezoek spraken we met Bonnie, de projectleider van het Lab. zerowastelab.amsterdam is een project van Gezonde stad.

3 WORTEL liggend L

Bewoners in de buurt kunnen hun grondstof (GFT, glas, plastic) inleveren zodat dit kan worden hergebruikt. Iedere keer als je iets inlevert ontvang je als bewoner een muntje, die je in de buurt weer kunt uitgeven. Een belangrijk onderdeel van het Lab is de composteermachine. Deze machine kan op locatie ca. 80 kilo GFT omzetten in 16kilo compost, in 24 uur!

IMG 20180213 113615 1024x768

De opzet, communicatie en uitvoering van het zero waste lab spreekt ons erg aan! Wat ons betreft openen we ook locaties in Den Haag.

Iedere buurt een zero-waste lab!


Connect

  • Instagram

Organisatie

  • Over Haagsche Schil
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • Vacatures
  • Dashboard
  • Partners

© 2017-2018 Haagsche Schil - door urbanlink